Putin za ratove sa Amerikom i EU koristi Kosovo?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin za ratove sa Amerikom i EU koristi Kosovo?

Vladimir Putin za ratove sa Amerikom i Evropskom unijom koristi Kosovo, piše "Blic" i dodaje da "ruski predsednik mesecima unazad održava kontakte s vlastima u Prištini, pokušava da osujeti sporazum Beograda i Prištine i time gura prst u oko Zapada".

Kako navodi list, ljudi bliski Putinu prvi put su u Prištini "locirani" pre više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meseci. Reč je o široj javnosti malo poznatim ljudima koji se kotiraju visoko u hijerarhiji ruskog predsednika.

"Službe bezbednosti više zapadnih država ustanovile su nekoliko ovakvih poseta. S tim informacijama upoznati su i Vašington, i Berlin, i Brisel", kaže izvor "Blica" iz diplomatskih krugova.

Komunikacija na relaciji Priština-Moskva upalila je lampicu u evropskim centrima. Promena američke politike prema Kosovu, kaže sagovornik lista, nije slučajna.

"Kada je informacija o susretima došla na adrese u evropskim centrima i Vašingtonu bio je to znak i za promenu američkog kursa kada je reč o rešavanju kosovskog problema", kaže izvor Blica.

Emanuel Makron, Angela Merkel i zvaničnici EU raspituju se o razlozima za novi "dil" Hašima Tačija i Vladimira Putina. S druge strane, Putin smišljeno "gura prst u oko" Zapada.

"Putin pokušava da spreči bilo kakav dogovor, uprkos onome što javno govori. Postizanjem dogovora Beograda i Prištine, Rusija bi izgubila uticaj u ovom regionu i zato će zvanična Moskva učiniti sve da do rešenja ne dođe, navodi izvor lista.

Srbija je kao saveznik na zapadnom Balkanu i jedina ne-NATO zemlja neophodna Rusiji, jer samo preko nas može da održi svoju poziciju u ovom regionu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blic: Putin za ratove sa Amerikom i EU koristi Kosovo

Izvor: B92, 14.Nov.2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin za ratove sa Amerikom i Evropskom unijom koristi Kosovo, piše "Blic"...List dodaje da "ruski predsednik mesecima unazad održava kontakte s vlastima u Prištini, pokušava da osujeti sporazum Beograda i Prištine i time gura prst u oko Zapada"...Kako navodi list, ljudi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.