Putin uručio Đinpingu orden Svetog apostola Andreja Prvozvanog

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin uručio Đinpingu orden Svetog apostola Andreja Prvozvanog

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je kineskom predsedniku Si Đinpingu orden Svetog apostola Andreja Prvozvanog, saopštila je služba za odnose sa javnošću iz Kremlja.

„Nagrada je dodeljena zbog velikih zasluga za jačanje prijateljstva i saradnju između naroda Rusije i Kine“, saopšteno je u Kremlju.

Prema podacima agencije „Sinhua“, šefovi dveju država su razmenili mišljenja o situaciji na Korejskom poluostrvu i Siriji. Obe strane smatraju da Kina i Rusija treba da se održavaju stratešku saradnju, doprinose pregovorima i na pravi način reaguju na situaciju na Korejskom poluostrvu.

Predsednik Kine se nalazi u dvodnevnoj poseti Moskvi. U planu je potpisivanje desetina sporazuma kako bi se produbila saradnja Pekinga sa Moskvom.

S tim u vezi oglasio se pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, koji je rekao da su trenutni odnosi Rusije i Kine najbolji u istoriji.

Nakon sastanka u Moskvi, predsednici Rusije i Kine otputovaće na samit G20, koji će 7. i 8. juna biti održan u Hamburgu.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.