Si Đinping stigao u Rusiju, cilj posete dublja saradnja

Izvor: RTS, 03.Jul.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Đinping stigao u Rusiju, cilj posete dublja saradnja

Kineski predsednik Si Đinping stigao je u Rusiju, gde će voditi razgovore čiji je cilj proširenje saradnje Pekinga sa Moskvom upravo u vreme kada su tenzije u američko-kineskim odnosima porasle.
Ruski predsednik Vladimir Putin ugostio je Si Đinpinga na večeri u Kremlju, a Moskva i Peking će potpisati na desetine sporazuma u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cilju produbljivanja saradnje u toku dvodnevne posete kineskog lidera, prenosi AP.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov opisao je trenutne odnose Rusije i Kine kao "najbolje u istoriji".
Pre polaska u Moskvu, Si je upozorio američkog predsednika Donalda Trampa u telefonskom razgovoru da "neki negativni faktori" narušavaju američko-kineske odnose, usled poraslih tenzija zbog plovidbe američkog razarača u blizini spornog ostrva u Južnom kineskom moru.
Krajem ove nedelje, sva tri lidera Putin, Tramp i Si prisustvovaće samitu Grupe 20 (G20) industrijski razvijenih zemalja u Hamburgu, podseća agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina s Rusijom o produbljavanju saradnje, a odnosi sa SAD napeti

Izvor: Beta, 03.Jul.2017

Predsednik Kone Si Djinping stigao je danas u Rusiju na razgovore o proširenju saradnje, dok je došlo do nove napetostiu odnosima Kine i SAD.Tokom dvodnevne posete Sija, Moskva i Peking će potpisati desetine sporazuma kojima će produbiti saradnju, a spoljnopolitički savetnik ruskog predsednika Jurij...

Nastavak na Beta...

Si Ðinping stigao u Rusiju: Čeka se večera u Kremlju s Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2017

Cilj posete dublja saradnja..Kineski predsednik Si Ðinping stigao je danas u Rusiju, gde će voditi razgovore čiji je cilj proširenje saradnje Pekinga sa Moskvom upravo u vreme kada su tenzije u američko-kineskim odnosima porasle...Ruski predsednik Vladimir Putin ugostiće Si Ðinpinga na večeri...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Rusija i Kina potpisuju sporazume u vrednosti od 12 milijardi dolara

Izvor: RuskaRec.ru, 04.Jul.2017, 11:47

Kako su u Ruskom fondu direktnih investicija precizirali dokumenti podrazumevaju produbljivanje saradnje u finansijskom sektoru, elektronskoj trgovini, turizmu, inovativnim tehnologijama, razvoju mehanizama investiranja u nacionalnim valutama, kao i u oblasti isporuka prehrambenih proizvoda, prenose...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.