Putin razgovarao sa saudijskim kraljem o Siriji

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin razgovarao sa saudijskim kraljem o Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas sa saudijskim kraljem Salmanom o rešavanju sirijske krize, saopštio je Kremlj i dodao da Rusija ulaže dodatne napore za političko rešenje situacije u toj zemlji

Telefonski razgovor između "Putina i kralja Salmana održan je na inicijativu Saudijske Arabije", navedeno je u saopštenju.

"Dve strane su razmenile stavove o pitanjima vezanima za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sirijske krize kao i o nedavno održanom ministarskom sastanku SAD, Rusije, Turske i Saudijske Arabije u Beču", dodao je Kremlj navodeći da su Putin i Salman razogvarali i o rastućem nasilju između Palestinaca i Izraelaca.

Rusija je 30. septembra počela vazdušne napade na položaje Islamske države u Siriji, dok SAD predvode međunarodnu koaliciju koja od avgusta 2014. gađa iste položaje u Siriji i u susednom Iraku.

U toj međunarodnoj koaliciji se nalaze Turska i Saudijska Arabija.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.