Izvor: Politika, 16.Okt.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin prihvatio izvoz Fijata u Rusku Federaciju

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je predsednik Vladimir Putin prihvatio njegovu molbu i da će Srbija izvoziti određenu kvotu Fijata u Rusku Federaciju.

Vučić je rekao i da je dogovoren izvoz mlečnih proizvoda, sira i sirnih namaza iz Srbije u Rusku Federaciju, što je, kako je rekao, veoma značajno za srpsku poljoprivredu.

To će, dodao je, povećati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << robnu razmenu, rekao je premijer i dodao da je predsednik Putin tokom razgovora imao razumevanja za srpske radnike.

Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji, ne odustajemo od EU

Premijer Aleksanadr Vučić izjavio je danas da Srbija nije i neće uvoditi sankcije Ruskoj federaciji kao i da se Srbija nalazi na svom putu za EU i da od tog puta ne odustaje.

„Srbija se nalazi na svom putu za EU i od tog puta ne odsutaje i zahvalna je Ruskoj Federaciji što poštuje njenu suverenu odluku i što nije nikada pritiskala Srbiju da odustaje od te politike. Zahvalni smo i što je uvek štitila teritorijalni integritet Srbije”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima Srbija je pokazala da je prijatelj Rusiji i u teškim vremenima.

„Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj federaciji - to uvek može neka druga vlada ali ova vlada to neće činiti”, zaključio je Vučić.

Tanjug

objavljeno: 16.10.2014.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vučić: Putin prihvatio izvoz Fijata u Rusku Federaciju

Izvor: Prva.rs, 16.Okt.2014

"Dobra vest za građane Srbije je da je predsednik Putin na moju molbu prihvatio da određenu kvotu Fijatovih vozila iz Kragujevca izvezemo u Rusiju, a dogovorili smo i da ćemo imati slobodniji režim izvoza sira, što je značajno za našu poljoprivredu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.