Putin potpisao zakon o regrutaciji: Rusi imaju 20 dana...

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 21:03

Putin potpisao zakon o regrutaciji: Rusi imaju 20 dana...

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas zakon o stvaranju jedinstvenog registra vojnih obveznika i uvođenju elektronskih sudskih poziva.

To je navedeno u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

Reč je o izmenama i dopunama određenih zakonodavnih akata Ruske Federacije po pitanju obaveštavanja građana o njihovom pojavljivanju na regrutaciji za vojnu službu. U dokumentu se precizira da vojni registar formiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojni komesarijati na način koji je utvrdila ruska vlada na osnovu informacija iz državnog informacionog sistema, prenose RIA Novosti. Zakonom je utvrđena i mogućnost upisivanja građana koji su na vojnoj evidenciji bez ličnog pojavljivanja.

Pored toga, zakonom su regulisane mere za građane koji se ne pojave na vojnoj registraciji u roku od 20 dana, kao što su ograničenje upravljanja vozilom i zabrana registracije vozila. Kako se navodi, građanima koji podležu regrutaciji i koji su dobili poziv biće zabranjeno da napuste Rusku Federaciju dok se ne prijave vojnoj kancelariji. Mogu postojati i ograničenja u prometu nekretninama i dobijanju kredita, registraciji individualnih preduzetnika, dodaje se u dokumentu.

Prema dokumentu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalna poreska služba, Centralna izborna komisija, Fond PIO, Ministarstvo prosvete i savezni sudovi biće obavezni da elektronskim putem daju informacije o vojnim obveznicima koje su neophodne za vođenje vojne evidencije. Komitet za odbranu Saveta Federacije je u svom zaključku pozitivno ocenio dokument, dok su poslanici Gornjeg doma ruskog parlamenta istakli da je, "zakon u skladu sa Ustavom Ruske Federacije, uključujući odredbe o pravima i slobodama čoveka i građanina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin potpisao zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas zakon o stvaranju jedinstvenog registra vojnih obveznika i uvođenju elektronskih sudskih poziva, navedeno je u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom internet portalu pravnih informacija...Reč je o izmenama i dopunama određenih zakonodavnih akata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PUTIN POTPISAO - Uvodi drastične promene za REGRUTACIJU: Ko se ne pojavi...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023

Prema dokumentu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalna poreska služba, Centralna izborna komisija, Fond PIO, Ministarstvo prosvete i savezni sudovi biće obavezni da elektronskim putem daju informacije o vojnim obveznicima koje su neophodne za vođenje vojne evidencije...Predsednik Rusije Vladimir...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.