Putin odlučio da se Obami više ne javlja na telefon

Izvor: BKTV News, 27.Apr.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin odlučio da se Obami više ne javlja na telefon

Predsednik Rusije, Vladimir Putin doneo je odluku da do daljeg ne želi da se čuje sa predsednikom Sjedinjenih Ameiričkih Država Barakom Obamom. Kako je otkrio izvor iz vrha Kremlja, Putin smatra da je svaki razgovor sa Obamom beskoristan, a tim putem su krenuli i ostali ruski zvaničnici.

SAD se spremaju da zajedno sa još nekoliko evropskih država uvedu sankcije Rusiji već u ponedeljak. Kada je čuo za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << planove Zapada, Putin je rekao “dosta”. Kako piše “The Daily Beastu”, koji se poziva na izvor u vrhu ruske valsti, Kremlj je do daljnjeg obustavio svaku komunikaciju ruskog lidera sa američkim predsednikom, što je prilično jak diplomatski udarac.
Obama i Putin su se čuli poslednji put 14. aprila, a do tada su praktikovali da telefonskim putem razgovaraju bar jednom sedmično. Tom prilikom Obama je upozorio Putina da bi trebalo da uskrati podršku naoružanim proruskim separatistima jer će ga to “skupo koštati”. Ruski predsednik je odbacio tvrdnje da se meša u ukrajinsku krizu i posle toga je rekao da nije zaintereskovan da “ćaska” sa Obamom.
Putinova odluka je kako se čini, za sobom povukla slične poteze nekih drugih moćnih ruskih zvaničnika. Portparol Pentagona Stiv Voren je potvrdio da je američki ministar obrane Čak Hegel pre nekoliko dana pokušao da stupi u kontakt sa svojim ruskim kolegom Sergejom Šojguom, ali ni on nije želeo da mu se javi.
Jedini kanal koji je još uvek otvoren je onaj između dvojice šefova diplomatija Sergeja Lavrova i Džona Kerija. Iako kruže priče da su njih dvojica dobro slažu, obojica u javnim izjavama žestoko kritikuju jedan drugog, tako da je svima posatlo jasno da su šanse za diplomatsko rešenje ukrajinske krize veoma male.
Izvor: novosti.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.