Izvor: Radio 021, 22.Okt.2020, 22:40

Putin ne isključuje mogućnost rusko-kineskog vojnog saveza

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da sada nema potrebe za rusko-kineskim vojnim savezom, ali da bi mogao da bude sklopljen u budućnosti.

"Nama (savez sa Kinom) nije potreban, ali teoretski, sasvim je moguće zamisliti ga", rekao je Putin na pitanje o mogućnosti vojnog saveza Moskve i Pekinga, tokom video konferencije sa medjunarodnim spoljnopolitičkim stručnjacima.

Putinova izjava ukazuje na produbljivanje veza Moskve i Pekinga, u vreme sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << većih tenzija u odnosima dve sile sa SAD.

Rusija i Kina su razvile "strateško partnerstvo", ali su do sada odbacivale mogućnost formiranja vojnog saveza. Putin je danas podsetio na zajedničke vojne vežbe Rusije i Kine, a naveo je i da je Moskva podelila osetljive vojne tehnologije koje su znatno doprinele jačanju kineskog vojnog potencijala.

"Bez ikakve sumnje, naša saradnja sa Kinom jača odbrambenu sposobnost kineske vojske", naveo je Putin i dodao da su u budućnosti moguće još bliže vojne veze dve sile.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.