Prošlo je vreme kad su o svemu odlučivale Rusija i SAD

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 20:55

"Prošlo je vreme kad su o svemu odlučivale Rusija i SAD"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je vreme kada su Rusija i SAD odlučivale o svemu - prošlost.

On je izrazio spremnost da o globalnim problemima razgovara i s drugim zemljama, ako se ukaže takva potreba.

Putin je istakao da se Kina i Nemačka kreću ka statusu supersila u smislu svog političkog i ekonomskog uticaja, javila je ruska novinska agencija Interfaks, preneo je Rojters.

Uoči predsedničkih izbora u SAD 3. novembra, Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da se nada da će nova administracija biti spremna za dijalog o bezbednosti i kontroli nuklearnog naoružanja.

Putin je upozorio da nema budućnosti bez sistema kontrole naoružanja i dodao da sigurnost Rusije bez sporazuma o kontorli naoružanja neće patiti.

Takođe, ruski predsednik je pozvao SAD da pomognu Rusiji u postizanju rešenja za sukob u Nagorno-Karabahu gde je, po Putinovim riječima, poginulo oko 5.000 ljudi.

"Mnogo je žrtava, više od 2.000 sa svake strane", rekao je Putin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.