Putin ne da ostavku, ostaje premijer

Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2011, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ne da ostavku, ostaje premijer

MOSKVA - Vladimir Putin neće podneti ostavku na mesto premijera Rusije da bi vodio kampanju za predsednika, izjavio je njegov portparol Dmitrij Peskov, odbacujući tvrdnje da bi Putin mogao da postane v. d. predsednika kako bi osigurao svoj ponovni izbor, javlja Rojters.

Postoje nagađanja da bi Dmitrij Medvedev mogao podneti ostavku ranije, čime bi bilo omogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Putinu da obavlja dužnost predsednika do izbora 4. marta iduće godine.

Analitičari takođe pišu da bi Putin mogao podneti ostavku i tokom kampanje delegirati svakodnevne poslove u vladi nekom tehnokrati.

Peskov je odbacio sugestije da bi Putin mogao da uzme odmor ili odsustvuje zbog kampanje.

"Putin nastavlja da obavlja dužnost predsednika vlade. Ukoliko bi bilo koji događaj u potpunosti bio povezan sa izbornom kampanjon, on će se skloniti", rekao je Peskov.

Ali u celini, dodao je on, Putin će obavljati svakodnevne poslove premijera i nema potrebe da uzima odmor.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.