Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin nagradio Kadirova "Medaljom časti"

Ruski predsjednik Vladimir Putin nagradio je čečenskog lidera Ramzana Kadirova "Medaljom časti" jednim od najveći ruskih državnih priznanja.

U dekretu koji je Putin potpisao i na web sajtu Kremlja objavljnom danas (9.marta) navedeno je da je Kadirov, među ostalim ruskim zvaničnicima i slavnim ličnostima, nagrađen za doprinos u profesionalnim dostignućima, javnim aktivnostima  te za višegodišnji vrijedan rad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Putinov dekret objavjavljen je dan nakon što Kadidrov na Instagramu 8.marta, za jednog od osumnjičenih ubica opozicionara Borisa Njemcova, Zaura Dadajeva, rekao da je "istinski ruski patriot"  i da je povećeni musliman koji je bio šokiran karikaturama poslanika Muhameda u francuskom satiričnom magazinu Charlie Hebdo.

Dadajev, Čečen za koga Kadirov kaže da je bio službenik ministarstva unutrašnjih poslova Čečenije, jedan je od dvojice juče (8.marta) optuženih za umiješanost u ubistvo Borisa Njemcova, 27.februra naveče u blizini Kremlja.

Njemcov je prethodno u janauru osudio smrtonosni napad na satirični magazin Charlie Hebdo za koji su optuženi militanti islamisti.

Putin je pozvao Kadirova da uspostavi kontrolu nad Čečenijom, gdje ga aktivisti za ljudska prava optužuju za kreiranje klime straha te pobune islamista i separatista na tom prostoru.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Putin nagradio i čovjeka kojeg Britanija traži za ubistvo Litvinenka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015

Ruski predsjednik Vladimir Putin nagradio je državnom medaljom Andeja Lugovoja, poslanika kojeg britanska policija sumnjiči zbog ubistva bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litivnenka u Londonu...U dekretu koji je Putin potpisao a koji je na web sajtu ruske valsti objavljen danas (9.mart) navedeno je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.