Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin nagradio i čovjeka kojeg Britanija traži za ubistvo Litvinenka

Ruski predsjednik Vladimir Putin nagradio je državnom medaljom Andeja Lugovoja, poslanika kojeg britanska policija sumnjiči zbog ubistva bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litivnenka u Londonu.

U dekretu koji je Putin potpisao a koji je na web sajtu ruske valsti objavljen danas (9.mart) navedeno je da je Lugovoj nagrađen medaljom " Za služenje domovini" drugog stepena  za doprinos "razvoju ruskog paralemntarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sistema i zakonodavnim aktivnostima".

U januaru ove godine, britanski oficir za kontraterorizama Carig Mascall saopštio je da je Litvinenko ubjen radiaktivnim izotopom 2006.godine i da se Lugovoj i još jedan ruski državljanin Dmitrij Kovtun, potražuju za njegovo ubistvo.

Rusija je odbila da izruči dvojicu osumnjičenih, dok je Kremlj uvjek negirao umješanost u ubistvo Litvinenka.

U maju 2014., Lugovoj zamjenik predsjednika parlamentarnog Komiteta za nacionalnu sisgurnost, bio je jedan od inicijatora zakona kojim se kriminalizuje sakrivanje dvojnog državljanstva ruskih građana.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VB ga traži, Putin ga odlikuje

Izvor: B92, 09.Mar.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je Medaljom za zasluge drugog stepena Andreja Lugoja čije je izručenje tražila Velika Britanija...Velika Britanija traži izručenje Lugovoja kako bi ga sud ispitao u vezi sa smrću bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinenka, koji je umro od trovanja polonijumom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.