Putin na samitu o klimi u Parizu

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2015, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na samitu o klimi u Parizu

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovaće otvaranju samita Ujedinjenih nacija o klimi, 30. novembra u Parizu, izjavio je danas šef francuske diplomatije Loran Fabijus.

Više od 100 šefova država i vlada potvrdilo je učešće na samitu, uključujući predsednike SAD, Kine i Rusije.

Na samitu u Parizu, u koji će biti održan od 30. novembra do 11. decembra u Parizu, trebalo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postigne novi globalni sporazum koji bi zamenio Protokol iz Kjota, koji je istekao 31. decembra 2012.

Novi sporazum koji treba da stupi na snagu 2020, okupio bi sve države pod jednim zajedničkim ciljem - smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, sa ciljem da se globalno zagrevanje 2100. zadrži na dva stepena Celzijusa.

Nauka tvrdi da prema sadašnjim trendovima emisije gasova sa efektom staklene bašte, svetu preti zagrevanje od 4 stepena i više, što će dovesti do više poplava, suša, porasta nivoa mora, širenja bolesti i sukoba oko resursa.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Podignunta optužnica za pokušaj ubistva Beka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2015

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus, koji će predsedavati samitu o klimatskim promenama krajem godine u Parizu, upozorio je da nam preti "planetarna katastrofa" ako ti pregovori propadnu...Istovremeno je sinoć objavljen izveštaj Svetske banke koji upozorava na razorne posledice globalnog zagrevanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.