Putin na samitu o klimi u Parizu

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovaće otvaranju samita Ujedinjenih nacija o klimi, 30. novembra u Parizu, izjavio je danas šef francuske diplomatije Loran Fabijus.
Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovaće otvaranju samita Ujedinjenih nacija o klimi, 30. novembra u Parizu, izjavio je danas šef francuske diplomatije Loran Fabijus.

Više od 100 šefova država i vlada potvrdilo je učešće na samitu, uključujući predsednike SAD, Kine i Rusije.

Na samitu u Parizu, u koji će biti održan od 30. novembra do 11. decembra u Parizu, trebalo da se postigne novi globalni sporazum koji bi zamenio Protokol iz Kjota, koji je istekao 31. decembra 2012.

Novi sporazum koji treba da stupi na snagu 2020, okupio bi sve države pod jednim zajedničkim ciljem - smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, sa ciljem da se globalno zagrevanje 2100. zadrži na dva stepena Celzijusa.

Nauka tvrdi da prema sadašnjim trendovima emisije gasova sa efektom staklene bašte, svetu preti zagrevanje od 4 stepena i više, što će dovesti do više poplava, suša, porasta nivoa mora, širenja bolesti i sukoba oko resursa.

  • 09.11.2015 07:09
    Bas mi zao tog Putina. Vodi toliku drzavu, ima atomsku bombu, ima 11 vremenskih zona, ima pravo veta u UN, drzi pod okupacijom tolike teritorije, bombarduje okolo koga stigne, ali na zalost nema pravo veta u NATO, te sada mora da se ponizava i da pod laznim izgovorom, jer ga klimatske promene ic ne zanimaju, ide na noge Olandu i moli da Crna Gora ne bude pozvana u NATO. Tuga jedna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.