Putin još ne planira posetu Srbiji

Izvor: Blic, 17.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin još ne planira posetu Srbiji

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji je pre dva dana, u rođendanskoj čestitki, poželeo predsedniku Borisu Tadiću puno uspeha u daljem političkom delovanju, za sada još ne planira posetu Srbiji.

Povodom nagađanja da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da dođe u Srbiju radi potpisivanja, po mnogima već izvesnog, sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije i „Gasproma", šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je juče da se poseta šefa Kremlja Beogradu ne planira. Takođe, i pres služba predsednika Rusije demantovala je pisanje ruske štampe da bi Putin mogao da poseti Srbiju 18. januara, kada bi, navodno, trebalo da bude postignut dogovor o energetskoj saradnji Rusije i Srbije.

Pojedini ruski mediji najavili su da bi Putin mogao da dođe u Srbiju iz Bugarske, gde će boraviti 17. i 18. januara. Lavrov je kazao da je Moskva u stalnom kontaktu s Beogradom, ali da „nikakvi susreti u skorije vreme nisu planirani", pa ni skora poseta Putina Beogradu.

Ni u Ambasadi Srbije u Moskvi ne znaju ništa o mogućnosti da predsednik Putin iz Bugarske doputuje u Srbiju. Ako se takva stvar planira, mi bismo to svakako morali da znamo, rečeno nam juče. Putin je, čestitajući 50. rođendan srpskom predsedniku, poželeo puno uspeha u delovanju „za dobrobit prijateljske Srbije". Putin ima otvoren poziv za posetu Beogradu, koji mu je Tadić uručio još februara 2005. kada je boravio u Moskvi.

Putin: Rešenje za Kosovo treba da odobre obe strane

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je uverenje da rešenje za kosovski problem treba da odobre i Beograd i Priština, kao i da ono treba da predstavlja presedan u međunarodnoj praksi.

"Po našem ubeđenju, u osnove jedinstvene Evrope treba da budu ugrađeni principi direktnog poštovanja međunarodnog prava. Radeći upravo na taj način, možemo zajedeničkim naporima da nađemo put rešenja za najsloženije regionalne probleme, od kojih je najaktuelniji za Balkan kosovski problem", naveo je Putin, prenosi Beta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.