Putin je 100 puta ponovio: Spremni smo – i to odmah

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 13:04

"Putin je 100 puta ponovio: Spremni smo – i to odmah"

Rusija je spremna da se brzo vrati sporazumu o žitu, ali on treba da bude sproveden i u delu koji se odnosi na Moskvu.

To je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Predsednik Vladimir Putin je to već 100 puta ponovio. Rusija je spremna da se brzo vrati pravom dogovoru. Ne samo razgovorima, već i samom sporazumu. Spremna je da to uradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odmah. Dogovor jednostavno treba sprovesti u delu koji se odnosi na Rusiju. To do sada nije učinjeno", poručio je Peskov, prenosi TASS.

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas Grinfild, nagovestila je juče da je Rusija spremna da se vrati pregovorima o sporazumu koji je omogućavao bezbedan izvoz ukrajinskog žita preko Crnog mora.

Ona je, kako je preneo Rojters, navela da je Sjedinjenim Državama rečeno da je Rusija spremna da se vrati pregovorima o sporazumu, ali je naglasila da Vašington "još nije video nikakve dokaze o tome".

Rusija se 17. jula povukla iz sporazuma o izvozu žita preko ukrajinskih crnomorskih luka zbog, kako je navela, nepoštovanja dela sporazuma koji se odnosio na izvoz ruskih prehrambenih proizvoda i mineralnih đubriva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusija će se vratiti dogovoru o žitu čim Zapad provede svoje obaveze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2023

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu turskom kolegi Recepu Tayyipu Erdoganu da je Moskva spremna vratiti se dogovoru o žitu čim Zapad ispuni svoje obaveze u pogledu ruskog izvoza žitarica. Putin je u telefonskom razgovoru naveo razloge Rusije za izlazak iz sporazuma prošlog mjeseca,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kremlj: Rusija spremna da se vrati žitnom dogovoru ako se on u potpunosti realizuje

Izvor: Danas, 02.Avg.2023

Rusija je spremna da se brzo vrati dogovoru o žitu ako on bude sproveden u potpunosti i u delu koji se odnosi na Moskvu, izjavio je danas portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.