Putin: Rusija će se vratiti dogovoru o žitu čim Zapad provede svoje obaveze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2023, 13:15

Putin: Rusija će se vratiti dogovoru o žitu čim Zapad provede svoje obaveze

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu turskom kolegi Recepu Tayyipu Erdoganu da je Moskva spremna vratiti se dogovoru o žitu čim Zapad ispuni svoje obaveze u pogledu ruskog izvoza žitarica. Putin je u telefonskom razgovoru naveo razloge Rusije za izlazak iz sporazuma prošlog mjeseca, naveo je Kremlj. Dogovor je omogućio siguran izvoz ukrajinskih žitarica iz luka na Crnom moru. Moskva tvrdi da Zapad nije učinio ništa kako bi olakšao izvoz ruskih žitarica i gnojiva, kao što je...
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Turska

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Putin: Rusija će se vratiti dogovoru o žitu čim Zapad ispuni svoje obaveze

Izvor: Danas, 02.Avg.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u sredu svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu da je Moskva spremna da se vrati dogovoru o žitu čim Zapad ispuni svoje obaveze u pogledu ruskog izvoza žitarica.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.