Putin i Vučić o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Vučić o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima

Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem izrazio je nameru da razgovara o bilateralnim i regionalnim pitanjima. "Drago mi je da imam priliku da se sretnem sa vama na marginama današnjeg događaja, da razgovaramo o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu", rekao je Putin na početku sastanka sa Vučićem u Pekingu u okviru foruma "Jedan pojas - jedan put".
Predsednik Putin je podsetio na januarsku posetu Beogradu, navodeći da je putovanje doprinelo intenziviranju bilateralnih odnosa, što je posebno uticalo na povećanje robnog prometa od 2% u 2018. godini. "Razvijamo odnose u tako osetljivom području kao što je vojno-tehnička saradnja, vojna saradnja", rekao je ruski predsednik. Kako je istakao Vučić, u njegovoj zemlji smatraju da je Putinova poseta bila istorijske prirode, te da je bila od najveće važnosti za razvoj odnosa Srbije i Rusije. „Ova poseta je bila poseta s dušom, jer je dotakla dušu svih građana Srbije“, rekao je srpski lider. On je zahvalio Putinu na podršci koju Rusija pruža Srbiji, uključujući i pitanje očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Pored toga, predsednik Srbije je čestitao svom ruskom kolegi Veliki petak i poželeo "srećan i blagoslovljen Uskrs, blagostanje i sreću bratskom ruskom narodu".

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.