Juče sa Sijem, danas sa Lukašenkom, na kraju i s Putinom

Izvor: B92, 26.Apr.2019, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juče sa Sijem, danas sa Lukašenkom, na kraju i s Putinom

Peking -- Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Nakon toga, Vučić će razgovarati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Prethodno, predsednik Srbije je prisustvovao otvaranju Drugog foruma "Pojas i put", na koji ga je pozvao predsednik Kine Si Đinping.

Na otvaranju tog značajnog skupa, koji je okupio najviših predstavnika iz oko 40 zemalja govorili su predsednik Si, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije Vladimir Putin, prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, predsednik Indonezije Džoko Vidodo i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Vučić je juče razgovarao s kineskim predsednikom Sijem, kao i s Vang Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine.

U kineskoj prestonici održava se drugi Forum "Pojas i put", na kojem će, prema najavama domaćina, učestvovati dvostruko više državnih delegacija nego što je bilo pre dve godine, na prvom skupu, a medju njima biće i visoki zvaničnici iz zemalja članica EU, koje u početku nisu učestvovale u ovoj inicijativi.

U delegaciji, koju predvodi predsednik Srbije, nalaze se ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa Lukašenkom u Pekingu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2019

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom...Nakon toga, Vučić će razgovarati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom...Prethodno, predsednik Srbije je prisustvovao otvaranju Drugog foruma "Pojas i put", na koji ga je pozvao predsednik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vučić se sastao sa Lukašenkom

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2019

PEKING - Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.