Putin i Tramp razgovarali o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Tramp razgovarali o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima

Telefonski razgovor između Vladimira Putina i Donalda Trampa pokazao se kao konstruktivan i poslovan, izjavio je sekretar za štampu šefa države Dmitrij Peskov, prenose RIA Novosti

Prema njegovim rečima, američki lider je čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima.

"Nemam pravo da komentarišem unutrašnje poslove u Beloj kući, i to mi se ne sviđa, imamo svoje poslove", rekao je Peskov, komentarišući informacije da su savetnici američkog predsednika savetovali Trampu da ne čestita Putinu pobedu na izborima.

Lideri su razgovarali u utorak na inicijativu američke strane. Putin i Tramp razgovarali su o aktuelnim pitanjima svetske politike, izražavajući potrebu za razvoj saradnje u obezbeđivanju strateške stabilnosti i o borbi protiv terorizma.

Pored toga, strane su primetile potrebu za rešavanjem situacije u Siriji i konflikta u Ukrajini i izrazili zadovoljstvo smanjenjem tenzija oko Korejskog poluostrva. Takođe, Putin i Tramp razgovarali su o razvoju daljih bilateralnih kontakata, a posebna pažnja posvećena je pitanju mogućeg sastanka na najvišem nivou.

Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.