Putin i Merkelova o Siriji, Ukrajini, Severnom toku 2“

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Merkelova o Siriji, Ukrajini, "Severnom toku 2“

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kojoj je, kako se navodi u saopštenju Kremlja, skrenuo pažnju na neprihvatljivost provokacija i spekulacija o navodnoj upotrebi hemijskog oružja u Siriji.
"Lideri su razmenili mišljenja o situaciji u Siriji, imajući u vidu i optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velikog broja zapadnih zemalja upućenih Damasku o korišćenju hemijskog oružja. Ruska strana naglasila je neprihvatljivost provokacija i spekulacija na tu temu", navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako se dodaje, ruski predsednik naglasio je važnost konsolidacije međunarodnih napora kako bi se normalizovala humanitarna situacija širom Sirije u skladu s Rezolucijom 2401 Saveta bezbednosti UN.
Merkelova i Putin razgovarali su i o situaciji u Ukrajini i gasovodu "Severni tok 2", ističe se u saopštenju.
U saopštenju se napominje da su se lideri Rusije i Nemačke saglasili da nastave sa zajedničkim naporima u okviru formata Normadijske četvorke da bi se pronašlo rešenje za krizu u Ukrajini.
Oni su, takođe, razgovarali o "pitanjima mogućeg formiranja misije UN kako bi se zaštitili posmatrači OEBS-a", dodaje se u saopštenju.
Dodaje se i da su Putin i Merkelova potvrdili pozicije svojih zemalja kada je reč o gasovodu "Severni tok 2", preneo je Tas.
"Pozicija Rusije i Nemačke u pogledu primene velikog projekta od obostrane koristi u gasnoj sferi, 'Severni tok 2', potvrđena je", navodi se u saopštenju Kremlja.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.