Putin i Medvedev pili pivo u kafani posle mitinga povodom 1. maja

Izvor: Blic, 01.Maj.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Medvedev pili pivo u kafani posle mitinga povodom 1. maja

Novoizabrani ruski predsednik Vladimir Putin i odlazeći šef države Dmitrij Medvedev učestvovali su danas u Moskvi na manifestaciji povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, na kojoj se okupilo oko 120.000 ljudi, a zatim popili pivo u jednoj kafani, popularnoj iz sovjetske ere.

Prema proceni policije, na početku mitinga okupilo se 120.000 ljudi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poziv državnih sindikata, a miting je održan u ulici Tverskaja koja vodi ka Kremlju.

Putin i Medvedev su prvi put učestvovali na prvomajskom defileu, održanom manje od nedelju dana uoči 7. maja kada će Putin i zvanično preuzeti funkciju predsednika posle svečanog polaganja zakletve.

Posle velike prvomajske proslave kod Kremlja njih dvojica posetili su kafanu "Ziguli" u Ulici Arbat, u centru Moskve, poznatu po mnogim vrstama točenog piva i jeftinoj hrani.

- Nikada nisam bio ovde - priznao je Medvedev, prenele su ruske TV-stanice.

Pošto su naručili po kriglu, Medvedev i Putin su došli do samouslužnog dela kafane: Putin je uzeo ovčiju kobasicu i krompir, a Medvedev krompir s ribom.

- Dođite češće! - rekla je konobarica dok su Putin i Medvedev odlazili sat kasnije, prenosi novinska agencija Interfaks.

Kako se očekuje, novi šef države trebalo bi da predloži Medvedeva za novog predsednika vlade.

Putin je pobedio na predsedničkim izborima 4. marta osvojivši 64 odsto glasova.

Povezane vesti: Medvedev pristao da zameni Putina na čelu stranke Putin zaradio više od Medvedeva, manje od ministara Iguman Jefrem svađa Atinu i Moskvu Bajden: Obama Medvedevu rekao ono što je očigledno Berluskoni u gostima kod Putina i Medvedeva
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.