Putin čestitao Cvetkoviću

Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao Cvetkoviću

Ruski premijer Vladimir Putin čestitao je premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću izbor na tu funkciju, izražavajući nadu da će bilateralni ekonomski sporazumi uskoro stupiti na snagu, saopšteno je danas u Moskvi.



"Ove godine smo zajedničkim naporima uspeli da postignemo značajne rezultate u bilateralnoj saradnji. Održani susreti na visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nivou doprineli su produbljivanju uzajamnog razumevanja i poverenja u rusko-srpskom političkom dijalogu, i stvorili pretpostavke za kvalitetan razvoj ekonomskih odnosa", navodi se u Putinovoj čestitki.

U poruci se navodi da poseban značaj, u tom kontekstu, imaju postignuti sporazumi u oblasti nafte i gasa.

"Nadamo se u skoro stupanje na snagu odgovarajućeg međuvladinog dogovora. Spremni smo na aktivan rad u realizaciji celog paketa dokumenata", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija, u celini, računa na nastavak konstruktivne saradnje sa Vladom Srbije u interesu dveju zemalja i naroda.

"Želeo bih da Vas uverim u nepromenljivu rusku podršku principijelnoj politici Srbije kada je u pitanju problema Kosova. Spremni smo da i ubuduće tesno koordiniramo naše napore, usmerene na zaštitu pravnih osnova savremenog svetskog poretka", poručio je Putin Cvetkoviću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.