Putin će dobiti 82 odsto?

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 11:49

Putin će dobiti 82 odsto?

Procenjena izlaznost na predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji je 71 odsto, a Vladimir Putin bi mogao da osvoji 82 odsto glasova.

To su podaci koje je izneo ruski Centar za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Prema istraživanju VCIOM, lider Komunističke partije (CPRF) Nikolaj Karitonov i lider Nove narodne partije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladislav Davankov će obojica osvojiti po 6 odsto, dok će lider Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slutski osvojiti 5 odsto, prenosi Tass.

Prema anketi Fondacije za istraživanje javnog mnjenja (POF) obavljenoj 4-6. marta, Putin može da osvoji oko 80 odsto, Karitonov 5,7 odsto, a Slutski 5 odsto.

Ovo će biti prvi trodnevni izbori za predsednika u Rusiji, prema odluci ruske Centralne izborne komisije (CEC).

Izbori u Rusiji održaće se od 15. do 17. marta, a za prvog čoveka Rusije kandidovalo se četiri kandidata, od kojih je jedan aktuelni predsednik Vladimir Putin koji se bori za svoj peti mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istraživanja: Putinu 82 odsto na predsjedničkim izborima

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2024

MOSKVA - Procijenjena izlaznost na predstojećim predsjedničkim izborima u Rusiji je 71 odsto, a Vladimir Putin bi mogao da osvoji 82 odsto glasova, objavio je danas ruski Centar za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.