Putin: Ugovori potpisani tokom MAKS-a ilustruju interes stranih partnera

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ugovori potpisani tokom MAKS-a ilustruju interes stranih partnera

Ugovori zaključeni u okviru Međunarodnog avio-salona MAKS potvrđuju spremnost stranih partnera da sarađuju sa Rusijom, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u pozdravnom pismu učesnicima i gostima na otvaranju ovogodišnjeg MAKS-a.

„Ohrabruje činjenica da u okviru salona stručnjaci iz Rusije i inostranstva, industrijalci, biznismeni analiziraju procese koji se odvijaju u industriji i predstavljaju svoje stavove za budućnost. Ugovori potpisani tokom MAKS-a i zajednički potencijalni projekti ilustruju interes stranih partnera da sarađuju sa Rusijom“, navodi se u Putinovom pismu koji je objavila pres-služba Kremlja.

„Poslednjih godina avio-kosmička industrija dobila je široku državnu podršku, sprovedena je ozbiljna modernizacija kapaciteta, realizuju se projekti stvaranja nove, konkurentske civilne tehnike, uključujući i helikopter Ka-62 i magistralni avion MS-21“, rekao je on.

„Takođe bih napomenuo da i dalje imamo jake pozicije u vojnoj industriji vazduhoplova i raketno-kosmičkoj oblasti. Potencijal ovih grana će jačati i ubuduće“, naglasio je Putin.    

Predsednik je naglasio da su inostrani partneri takođe zainteresovani za realizaciju ambicioznih ideja koje zahtevaju zajedničke napore.

Putin je podsetio da je istorija MAKS-a počela pre 25 godina i da je od tada ovaj događaj postao platforma za uvođenje najvažnijih dostignuća u inženjeringu.

Međunarodni vazduhoplovni i svemirski salon MAKS održava se Žukovskom, u Moskovskom regionu od 18. do 23. jula. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.