Putin: Srpskom narodu želim mir i blagostanje!

Izvor: BKTV News, 27.Dec.2016, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Srpskom narodu želim mir i blagostanje!

Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kojoj odlazeću godinu ocenjuje kao jačanje srpsko-ruskog prijateljstva.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom koji mu je uručio pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Putina i u kojem se ističe da je "odlazeća godina potvrdila strateški karakter rusko–srpskog partnerstva".

Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa, navodi se u pismu Putina koji je Nikoliću poželeo zdravlje i uspehe, "a bratskom srpskom narodu mir, blagostanje i prosperitet".

Nikolić je izrazio zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji i Republici Srpskoj, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Nikolić je iskoristio priliku da još jednom iskaže veliku žalost zbog tragedije u kojoj je u nedelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, živote izgubilo 92 putnika i članova posade, među kojima i članovi vojnog hora "Aleksandrov".

Čepurin je rekao da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

Nikolić i Čepurin razgovarali su i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

NJEGOVA GODINA Sve pobede Vladimira Putina u 2016.

Izvor: Blic, 28.Dec.2016, 14:58

Čini se da je godina na izmaku, iz perspektive ruskog predsednika Vladimira Putina, za Moskvu bila i više nego uspešna. Pre svega je reč o uspesima na spoljnopolitičkom planu...Da je Vladimir Putin farmer, sada bi mogao da preračunava koliko mu je donela žetva. Seme koje je ruski predsednik zasadio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.