Putin: Smanjiti zavisnost ekonomije od cene nafte

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Smanjiti zavisnost ekonomije od cene nafte

22.09.2015. -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je potrebno obezbediti uravnoteženost i stabilnost državnih finansija i smanjenje zavisnosti od cene nafte.

„Potrebno je obezbediti uravnoteženost i stabilnost državnih finansija, značajno smanjiti zavisnost budžeta od cena nafte i kvota“, rekao je Putin komentarišući ruski budžet.

Stanje u ekonomiji Rusije je teško, ali nije kritično, smatra ruski predsednik.

„Znamo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << stanje u ekonomiji nije jednostavno, ali nije kritično. Moramo potvrditi odluke koje su donete radi jačanja ekonomskog potencijala zemlje. Mi sve imamo za to“, naveo je on.

Putin je naložio Vladi Rusije da razmotri pitanje dokapitalizacije izvoznih preduzeća.

On je takođe zatražio da se u budžet usmere dodatni prihodi koje ruski izvoznici dobijaju zbog devalvacije rublje.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin zatražio od vlade da bitno smanji zavisnost državnog budžeta od cene nafte

Izvor: 011vodič.com, 22.Sep.2015

RUSKI lider Vladimir Putin ocenio je da je situacija u nacionalnoj ekonomiji „složena“, ali da nije kritična i da zemlja ima sve što je potrebno da svoju ekonomsku situaciju poboljša.. „Jednostavno, moramo povlačiti prave poteze sračunate na jačanje ekonomskog potencijala zemlje. A za to...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.