Putin: Sankcije Zapada prema Rusiji svima na štetu i protivne međunarodnom pravu

Izvor: BKTV News, 14.Nov.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Sankcije Zapada prema Rusiji svima na štetu i protivne međunarodnom pravu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se nada da će zemlje koje su uvele sankcije Moskvi shvatiti da one nanose štetu međunarodnim ekonomskim odnosima.

„Ovo je štetno i naravno da nanosi štetu i nama, ali i SAD takođe, jer se time potkopava celokupan sistem međunarodnih ekonomskih odnosa“, rekao je Putin u intervju agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Itar tas s uoči odlaska na samit G20 koji počinje sutra u Brizbejnu, u Australiji.
Ruski predsednik je rekao i da se, takođe, nada da će sankcije „ostati u prošlosti“.
„Nadam se da će u konačnom razum o ovome prevladati, a prošlost će biti prošlost“, naveo je Putin.
Prema njegovim rečima, sankcije uvedene Rusiji su „u suprotnosti sa principima G20 i ne samo sa njenim principima, već su protivni i međunarodnom pravu, jer mogu da budu uvedene jedino kroz Savet bezbednosti UN“.
Putin kaže i da su sankcije Zapada u suprotnosti sa principima Svetske trgovinske organizacije (STO), odnosno ranijem Sporazuma o carinama i trgovini (GATT).
„SAD su stvorile tu organizaciju (STO), a sada surovo krše njene principe“, tvrdi ruski lider.
Putin je naveo da pitanje sankcija neće pokretati na samitu svetskih lidera u Brizbejnu.
„Ako se ta tema pomene, ja ću naravno govoriti o tome, ali neću sam da to pitanje predložim za diskusiju. Kako ja vidim, to bi bilo beskorisno“, ukazao je Putin.
Izvor: tanjug
The post Putin: Sankcije Zapada prema Rusiji svima na štetu i protivne međunarodnom pravu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Samit G20: O najvažnijim svetskim temama razgovaraće se - na marginama

Izvor: Blic, 14.Nov.2014

Uoči dvodnevnog samita G20 koji će početi sutra u Brizbejnu u Australiji neobično veliko interesovanje vlada za ono što će se događati izvan zvaničnih sednica, odnosno na marginama skupa, a to su razgovori o ukrajinskoj krizi u kojima će u središtu pažnje biti predsednik Rusije Vladimir Putin...Putin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.