Putin: Rusko-kineski vojni savez ne može se isključiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 21:19

Putin: Rusko-kineski vojni savez ne može se isključiti

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da sada nema potrebe za rusko-kineskim vojnim savezom ali da se takva ideja u budućnosti ne može isključiti.

Putin je na video-konferenciji s međunarodnim spoljnopolitičkim ekspertima na pitanje da li je moguć vojni savez Moskve i Pekinga odgovorio da je to "teoretski sasvim moguće zamisliti", prenosi AP.

Rusija i Kina su hvalile svoje "strateško >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << partnerstvo", ali su dosad odbacivale bilo kakvu priču o mogućnosti formiranja vojne alijanse.

Putin je rekao da je Rusija s Kinom razmenila veoma osetljive vojne tehnologije koje su pomogle unapređenju kineskih odbrambenih kapaciteta, ali nije naveo konkretne podatke jer je reč o osetljivim informacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.