Putin: Rusija će proizvesti ofanzivne sisteme koji će moći savladati svaki PRO

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija će proizvesti ofanzivne sisteme koji će moći savladati svaki PRO

Rusija će proizvesti ofanzivne sisteme koji će moći da savladaju svaki sistem protivraketne odbrane (PRO), izjavio je predsednik Vladimir Putin za RT.
„To ćemo učiniti, sada je to već očigledno, pošto sistemi PRO deluju protiv balističkih raketa koje lete po balističkoj trajektoriji, a mi smo, pored toga što smo ih usavršili u više navrata, stvorili i drugo oružje koje zasad niko u svetu nema“, rekao je predsednik Putin. Predsednik je takođe odgovorio na pitanje da li Rusija oseća pretnju od NATO-a koji se kreće ka njenim granicama. "Oduvek smo to osećali, uvek smo govorili o tome i stalno su nam odgovarali: `Ne bojte se, nije protiv vas i nemate se za šta brinuti, jer se NATO transformiše, nije agresivan i tako dalje", rekao je predsednik. Međutim, Putin je podsetio, niko nije promenio NATO povelju kojom je data vojna podrška članovima saveza. "To je vojni blok. I naravno, kad se infrastruktura vojnog bloka približi našim granicama, to nam ne donosi nikakvu radost", dodao je predsednik.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.