Putin: Računajte na podršku Rusije

Izvor: Glas javnosti, 26.Maj.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Računajte na podršku Rusije

BEOGRAD - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas u Moskvi novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da može da računa na rusku podršku u realizaciji svoje politike.

Nikolić je, kako se navodi, rekao tokom razgovora sa Putinom da će saradnja dve zemlje teći progresivno, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije i Rusije razgovarali su uporedo sa održavanjem kongresa Putinove partije Jedinstvena Rusije.

Razgovor se na početku odvijao pred novinarima, a zatim je nastavljen iza zatvorenih vrata.

Nikolić je zahvalio Putinu na podršci Rusije Srbiji na međunarodnom planu, posebno u vezi sa očuvanjem Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

"Uveravam vas da će saradnja Srbije i Rusije teći progresivno. Uveravam vas da je Srbija partner Rusije na Balkanu", rekao je Nikolić Putinu.

"Srbija je na putu ka EU. To je dalek i neizvestan put. Mi ćemo uređivati zemlju po pravilima koja postoje u EU", rekao je Nikolić i dodao da do sada nije čuo da postoji uslov za priznanje Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, Srbija to ne može da uradi, "pa makar tog časa i prekinula razgovore".

Nikolić je takođe rekao da Srbija neće ući u NATO i dodao da je to otvoreno govorio građanima tokom kampanje i - pobedio.

Nikolić je kazao šefu ruske države i da je tokom kampanje "otvoreno govorio građanima Srbije da ne bi pobedio jedino da mu je protivnik bio Vladimir Putin".

"Vi ste omiljeni u Srbiji, a to ste zaslužili načinom na koji ste vodili Rusiju", rekao je Nikolić.

Putin je čestitao Nikoliću na pobedi na predsedničkim izborima i poželeo mu da ostvari sve ono što je obećao srpskom narodu.

"U tome možete računati na pomoć Rusije", dodao je ruski predsednik. Takođe je izjavio da Nikolić, kad zvanično postane predsednik Srbije, može da poseti Rusiju u bilo koje vreme. Putin je takođe zamolio Nikolića - uz opasku da se radi o neobičnoj molbi - da pozdravi Borisa Tadića kad se vrati u Srbiju.

"Znam da je Boris Tadić bio vaš protivnik u kampanji. Ali, pošto sam ja sarađivao sa njim prethodnih godina zamolio bih vas, i to je neobično u mojoj molbi, da ga pozdravite i da mu prenesete moje najbolje želje za budući rad", rekao je Putin.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin Nikoliću: Računajte na podršku Rusije

Izvor: Kurir, 26.Maj.2012

Izabrani predsednik rekao da Srbija nikada neće priznati Kosovo i ući u NATO..BEOGRAD - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas u Moskvi novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da može da računa na rusku podršku u realizaciji svoje politike...Nikolić je, kako se navodi, rekao...

Nastavak na Kurir...

Putin: Možete računati na rusku podršku

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2012

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u Moskvi novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da može da računa na rusku podršku u realizaciji svoje politike.

Nastavak na Radio 021...

Putin: Odnosimo se prema Srbima kao prema duhovnoj braći

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2012

26.05.2012. - Putin čestitao Nikoliću na izabranju za predsednika Srbije i izrazio spremnost da razvija odnose između dve zemlje..Predsednik RF Vladimir Putin je čestitao danas Tomislavu Nikoliću na izabranju za predsednika Srbije. "Želim Vam realizaciju svega, što je bilo definisano u Vašem...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.