Putin: Način života čoveka menja se pod uticajem digitalnih tehnologija

Izvor: Vostok.rs, 11.Nov.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Način života čoveka menja se pod uticajem digitalnih tehnologija

Ruski predsednik Vladimir Putin veruje da bi uskoro izvoz Rusije u civilnim oblastima, uključujući i IT, mogao da dostigne izvoz oružja.

„Prema nekim stručnim procenama, izvoz ruske IT industrije u 2015. je iznosio 6,7 milijardi dolara. A izvoz oružja je iste godine bio 14,5 milijardi dolara“, rekao je Putin.

„Uskoro ćemo u civilnim oblastima dostići izvoz oružja“, zaključio je Putin na konferenciji povodom godišnjice „Sberbanke“.

Putin je tokom obeležavanja 175. godišnjice „Sberbanke“ govorio o uticaju digitalnih tehnologija na sve aspekte društva.

„Način života čoveka menja se pod uticajem digitalnih tehnologija. Ove promene utiru put za kardinalna poboljšanja produktivnosti, stvaraju jedinstvene prilike za razvoj novih tržišnih niša i dobijanje stvarne koristi“ , istakao je Putin.

On je istakao da ovaj proces sa sobom nosi znatne rizike.

„Promena profesionalnih zahteva i automatizacija proizvodnje na novoj osnovi u odsustvu odgovarajućeg sistema prekvalifikacije kadrova može da izazove strukturnu nezaposlenost“, dodao je ruski predsednik. On je naveo da ne treba ignorisati rizike i pretnje u oblasti sajber-bezbednosti.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.