Putin: Moskva spremna da pomogne Kijevu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Mar.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Moskva spremna da pomogne Kijevu

MOSKVA - Rusija će učiniti sve u svojoj moći da pomogne Ukrajini da prevaziđe aktuelnu krizu i ponovo uspostavi normalne bilateralne odnose što je prije moguće, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Sa svoje strane učinićemo sve da pomognemo Ukrajini da prevaziđe ovaj teški period svoje istorije što je prije moguće i uspostavi normalne bilateralne odnose", rekao je Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na skupu povodom prve godišnjice prisajedinjenja Krima.

On je na mitingu u centru Moskve, gdje je upriličen i koncert, istakao da je ekstremni nacionalizam veoma opasan i štetan.

"Uvjeren sam da će ukrajinski narod objektivno i ispravno ocijeniti postupke onih koji su zemlju doveli u sadašnje stanje", rekao je Putin.

On je naglasio da će Rusija prevazići sve probleme koji su joj nametnuti spolja.

Više od sto hiljada ljudi izašlo je u centru Moskve na miting u čast pripajanja Krima, prenio je "Sputnjik".

Prema podacima Ministrstva unutrašnjih poslova, na mitinzima širom Rusije učestvovaće 350.000 ljudi.

Voljom naroda Krima, prošle godine raspisan je referendum o statusu poluostrva. Oko 90 odsto izašlih je glasalo za povratak u sastav Rusije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Putin: Krim nije samo teritorija već duhovni korijen ruske nacije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Mar.2015

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Krim nije samo teritorija, već i izvor "ruskih korijena" njena " duhovnost i državnost"...Obraćajući se na jednom skupu izvan Moskve danas (18.mart) Putin je ovo izajvio na obilježavanju prve godišnjice aneksije ukrajinskog poluostrva Krim...On je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.