Putin: Građani mogu da biraju

Izvor: B92, 17.Okt.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Građani mogu da biraju

Moskva -- Ruski premijer Vladimir Putin rekao je da njegova kandidatura za predsednika ne znači da su izbori unapred odlučeni.

On je dodao da građani i dalje mogu da biraju na predstojećim izborima.

"Obični građanin i dalje ima izbor", rekao je Putin u intervjuu za tri glavne ruske televizije koji će večeras biti emitovan.

Prema izvodima iz intervjua koje je objavila televizija Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 24, Putin je odbacio ocene brojnih posmatrača koji smatraju da njegov povratak u Kremlj narednog proleća znači da su izbori unapred određeni.

Šef ruske vlade takođe je insistirao na neophodnosti da vladajuća partija Jedinstvena Rusija sačuva mesta u parlamentu nakon parlamentarnih izbora 4. decembra.

"Jedinstvena Rusija mora da ostane dominantna politička snaga u zemlji i u Dumi. Nisu najvažniji vlada ni funkcija, najvažnije je poverenje ljudi", rekao je Putin.

Putin, koji je u dva navrata bio predsednik Rusije (2000-2008), na čelu je Jedinstvene Rusije. Sadašnji predsednik Rusije Dmitrij Medvedev predvodiće listu te stranke na decembarskim izborima.

Na kongresu stranke 24. septembra, Medvedev je najavio da će Putin biti kandidat na predsedničkim izborima 2012.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.