Putin 24. juna u Beču

Izvor: Blic, 06.Jun.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin 24. juna u Beču

Predsednik Rusije Vladimir Putin boraviće 24. juna u poseti Beču, gde će razgovarati sa šefom austrijske države Hajncom Fišerom.

U Beču su objasnili da je poseta usaglašena unutrašnjopolitički, kao i sa najvažnim državama članice EU - Nemačkom i Francuskom i sa predsedavajućim Saveta EU Hermanom van Rompejom.

Neutralna Austrija, prema pisanju medija, ponovo dobija na posredničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << značaju, u jeku krize oko Ukrajine.

Fišer je početkom ove nedelje, već, imao razgovore s novim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i kako je najavljeno, u subotu će u Kijevu prisustvovati njegovoj inauguraciji.

"Austrija ostaje pri svom stanu da dijalog i spremnost na razgovore u aktuelnoj fazi imaju poseban značaj", istakao je Fišer dodajući da se u tu spremnost na dijalog mora uključiti i Rusija.

U kabinetu Fišera, takodje, navode da poseta Putina ne predstavlja odstupanje od linije EU u vezi s Ukrajinom, već naprotiv doprinos rešenju krize.

Fišer će, kako ističu iz kabineta, jasno staviti do znanja Putinu da aneksija Krima, iz austrijskog ugla, predstavlja kršenje medjunarodnog prava.

Zvanično je poseta Putina uzvratna poseta Austriji, koja je već u više navrata bila pomerana.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.