Porošenko je hteo razgovor sa Putinom, nije se dogodilo

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Porošenko je hteo razgovor sa Putinom, nije se dogodilo"

Ukrajina je zatražila telefonski razgovor između njenog predsednika Petra Porošenka i predsednika Rusije Vladimira Putina, ali do kontakta nije došlo.

To je rekao pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

"Mogu da kažem da je postojao zahtev, ali da se razgovor nije dogodio", rekao je Ušakov dodavši da je zahtev stigao sa ukrajinske strane, prenosi TAS.

On je objasnio da se u pripremi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takvih kontakata uzimaju u obzir mnogi faktori, kao što su usaglašavanje rasporeda, a pre takve konverzacije analiziraju se i ciljevi ovog ili onog kolege.

"Iz tog razloga bilo je zahteva, ali ne i razgovora", rekao je Ušakov.

Inače, Putin je ranije danas optužio Porošenka da je "orkestrirao pomorskim provokacijama" u Crnom moru kada su, naveo je, ukrajinski brodovi bez dozvole ušli u teritorijalne vode Rusije, nakon čega su zaplenjeni.

Ukrajina pak tvrdi da su se njeni brodovi nalazili u međunarodnim vodama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.