Porodice žrtava aviona MH17 tužile Putina i Rusiju

Izvor: Večernje novosti, 21.Maj.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava aviona MH17 tužile Putina i Rusiju

Porodice žrtava oborenog malezijskog aviona MH17 navodno su podneli tužbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i Ruske federacije Porodice žrtava oborenog malezijskog aviona MH17 navodno su podneli tužbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i Ruske federacije.Tužba iznosi više od 200 miliona evra, a podnele su je porodice 33 žrtve nesreće koja se dogodila na letu MH17 kada je avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << oboren iznad Ukrajine, piše "Independent".Avion je oboren 17. jula 2014. na istoku Urajine, ali još nije zvanično utvrđeno šta se tačno dogodilo.Ni ukrajinska ni ruska strana ne preuzima krivicu, a nesreći je poginulo svih 298 putnika i članova posade.“Za porodice je veoma teško da žive sa ovim zločinom. Rusi nemaju nijedan dokaz kako bi krivili Ukrajinu. Mi imamo činjenice, fotografije, snimke...“, rekao je advokat porodica koje su podnele tužbu Džeri Skiner.On je objasnio da njegovi klijenti čekaju da čuju odluku Evropskog suda za ljudska prava.“Nismo išli u Rusiju da tužimo Moskvu jer nema nikakvog smisla da bismo onda imali bilo kakve šanse za uspeh“, dodao je advokat.(B92)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Porodice žrtava leta MH17 podnele tužbu protiv Rusije i Putina

Izvor: Beta, 21.Maj.2016

Porodice žrtava oborenog aviona MH17 na letu iznad istočne Ukrajine 2014. godine, podnele su tužbu pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv ruske države i predsednika Vladimira Putina, preneli su danas australijski mediji.Porodice traže 6,4 miliona evra obeštećenja, naveli su mediji i dodali...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.