Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 15:33

Peskov: Tvrdnje Navaljnog o Putinu uvredljive i neprihvatljive

Tvrdnje kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu su uvredljive i neutemeljene, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov. Tas navodi da je Peskov tako odgovorio novinarima, komentarišući tvrdnje Navaljnog da je ruski lider navodno povezan sa incidentom "trovanja".
Komentarišući intervju Navaljnog za Špigl, u kojem je govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o Putinu, portparol Kremlja je primetio da je "ova retorika koja se graniči sa uvredama dobro poznato sredstvo onih koji teže da se stave u isti rang sa šefom države i tvrde da učestvuju u nekoj političkoj borbi".

"Pravi rivali predsednika u političkoj borbi su drugi ljudi i snage, oni nisu kvazi i marginalni, već prava opozicija", naglasio je Peskov.
"Zbog toga ne smatramo da je moguće da učestvujemo u bilo kojoj diskusiji u budućnosti i nećemo davati komentare ili davati bilo kakve izjave po ovom pitanju," rekao je Peskov.
Rusija nastoji da istraži slučaj i utvrditi uzroke incidenta, tvrdi Peskov. Ponovo je naglasio da za to Rusija treba da dobije informacije od onih koji su pronašli tragove trovanja u uzorcima Navaljnog, odnosno nemačkih lekara.
Govoreći o Navaljnijevim planovima za povratak u Rusiju, portparol Kremlja je naglasio: "Svaki ruski državljanin može se vratiti kući u bilo kom trenutku i tu nema herojstva".
"Oni mogu da se podvrgnu lečenju u našoj zemlji i to rade gotovo svi ljudi. U našoj zemlji se spasavaju životi, i život ovog pacijenta takođe je spasen u Rusiji", primetio je Peskov.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.