Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 01:07

Peskov: Rusija spremna da razjasni slučaj Navaljni sa EU

Rusija je spremna da razjasni incident oko ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog sa Evropskom unijom, a takođe, očekuje da će Evropa dostaviti svoje podatke, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Svakako da smo spremni", istakao je Dmitrij Peskov odgovarajući na pitanje da li je Moskva spremna da evropskim kolegama da pojašnjenje o situaciji sa Navaljnim, prenosi Tas.

"Rusija je više puta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objasnila šta se dogodilo berlinskom pacijentu na tlu Rusije, tačnije u Omsku i Tomsku", dodao je Peskov.
Prema njegovim rečima, Rusija je više puta apsolutno transparentno razgovarala o tome i sve objasnila.
"Takođe smo objasnili da su nam potrebne informacije koje imaju Berlin i Pariz i više puta smo objasnili da nažalost ni Berlin ni Pariz ne žure da podele ove informacije sa nama, što značajno komplikuje dalje razjašnjenje situacije", naglasio je Peskov.
Prema rečima portparola Kremlja, sve što Rusija zna o incidentu sa Navaljnim je javno dostupno.
Na pitanje da li je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao svom francuskom kolegi Emanuelu Makronu bilo šta više o incidentu, on je odgovorio negativno.
"Jednostavno nemamo drugih informacija. I ne može ih biti", rekao je Peskov.
"Mi, Kremlj, Ministarstvo spoljnih poslova, predstavnici naših zakonodavnih agencija i naši lekari informisali su o incidentu apsolutno transparentno", dodao je portparol Kremlja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Rusija ne dobija potrebnu pomoć od OZHO-a o situaciji sa Navaljnim

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2020

Rusija ne dobija potrebnu pomoć od tehničkog sekretarijata Organizacije za zabranu hemijskog oružja o situaciji sa Aleksejom Navaljnim, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.. „Ne možemo konstatovati da je to vrlo efikasna pomoć – i kada se radi o prethodnim situacijama, ne tako prijatnim,...

Nastavak na Vostok.rs...

KREMLJ ODGOVORIO NA OPTUŽBE NAVALJNOG: "On je čovek CIA, VIŠE PUTA su mu davali instrukcije"

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020

Optužbe protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, koje je izrekao Navaljni, neutemeljene, uvredljive i neprihvatljive..Moskva je više puta naglasila da Berlinu nedostaju dokazi da potkrepi svoje navode da je nervni agens iz grupe "Novičok" pronađen u krvi ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog...Portparol...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.