KREMLJ ODGOVORIO NA OPTUŽBE NAVALJNOG: On je čovek CIA, VIŠE PUTA su mu davali instrukcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 13:30

KREMLJ ODGOVORIO NA OPTUŽBE NAVALJNOG: "On je čovek CIA, VIŠE PUTA su mu davali instrukcije"

Optužbe protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, koje je izrekao Navaljni, neutemeljene, uvredljive i neprihvatljive

Moskva je više puta naglasila da Berlinu nedostaju dokazi da potkrepi svoje navode da je nervni agens iz grupe "Novičok" pronađen u krvi ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao je u četvrtak da Moskva ima informacije da Aleksej Navalni sarađuje sa američkom Centralnom Ova bombastična izjava stigla je sat vremena nakon što je Navaljni, koja se trenutno nalazi u Nemačkoj, rekao da iza njegovog navodnog trovanja stoji Vladimir Putin.

- Ovo nije pacijent koji radi sa zapadnim specijalnim službama - to su zapadne specijalne službe koje rade sa njim, da preciziramo. Da, imamo takve informacije, čak mogu da budem precizniji: službenici CIA-e rade sa njim i danas. Nije prvi put da dobija različita uputstva - rekao je Peskov novinarima, upitan da prokomentariše izjavu Volodina.

Portparol je takođe istakao da su optužbe protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, koje je izrekao Navaljni, neutemeljene, uvredljive i neprihvatljive.

- Smatramo da su takve optužbe na račun ruskog predsednika apsolutno neutemeljene i neprihvatljive. Štaviše, neke od izjava u pomenutom članku smatramo uvredljivim, krajnje uvredljivim i neprihvatljivim. Želimo da istražimo slučaj sa berlinskim pacijentom i utvrdimo razloge za šta se dogodilo. Da bismo to uradili, podatke moramo dobiti od onih koji su vršili amalize - rekao je Peskov.

Na pitanje da li je Putin umešan u spašavanje života Navaljnog, Peskov je rekao da to ne može da potvrdi.

- Sa sigurnošću znam da su omski policajci bili umešani u spasavanje života ruskog opozicionara - zaključio je Peskov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"CIA SARAĐUJE SA NJIM" Peskov: Neprihvatljive optužbe Navaljnog protiv Putina

Izvor: Blic, 01.Okt.2020

Optužbe ruskog blogera Alekseja Navalnog protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina nisu prihvatljive, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je opozicionar izjavio da ruski predsjednik stoji iza incidenta u kojem je bloger, navodno, otrovan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.