Peking: Poseta Kim Džong Una Rusiji veoma važan događaj

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking: Poseta Kim Džong Una Rusiji veoma važan događaj

Planirana poseta severnokorejskog lidera Kim Džong Una Rusiji predstavlja veoma važan događaj. Rusija je doprinela održavanju mira i stabilnosti na Korejskom poluostrvu i rešavanju korejskog nuklearnog problema, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Kine Čan Hanhuej.
Kremlj je 18. aprila saopštio da će se predsednik Rusije Vladimir Putin i lider Severne Koreje Kim Džong Un sastati tokom druge polovine aprila. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je ove sedmice rekao novinarima da je sastanak u fazi pripreme, s tim što precizan datum i mesto susreta dvojice lidera još nisu utvrđeni. „Predstojeća poseta korejskog rukovodioca Rusiji je veoma važan događaj. Rusija ima vrlo važan, pozitivan uticaj na Korejskom poluostrvu. Rusija je dala vrlo bitan doprinos održavanju mira i stabilnosti na Korejskom poluostrvu, rešavanju korejskog nuklearnog problema“, rekao je kineski ministar novinarima. Planirani dolazak Kim Džong Una u Moskvu je njegova prva poseta Rusiji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Peskov: Nadamo se da novi predsednik Ukrajine neće pripadati partiji rata

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019

Kremlj se nada da novi predsednik Ukrajine neće pripadati partiji rata, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. „I da će taj čovek u potpunosti isključiti sve vojne metode rešavanja situacije u Donbasu. Želim da se nadam da će taj čovek drugačije gledati na perspektivu saradnje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.