Papa i Putin o potrebi okončanja sukoba u Siriji

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa i Putin o potrebi okončanja sukoba u Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin i papa Franja imali su večeras polusatni susret u Vatikanu, tokom kojeg su razgovarali o neophodnosti da se okonča nasilje i podstaknu konkretne inicijative za mirno rešenje sirijskog konflikta.

Papa Franja je istakao podršku pregovorima kao načinu rešenja sirijskog sukoba, izveštava ANSA.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Putin je u Rim stigao dan pre početka samita predstavnika ruske i italijanske vlade.

Papa i Putin su na kraju susreta razmenili poklone. Putin je dobio keramički mozaik vatikanskih vrtova, dok je papa dobio kopiju ikone Bogorodice Vladimirske, jedne od najpoštovanijih među ruskim vernicima.

Putin je ovom prilikom pokazao i svoju religioznu stranu, prekrstivši se i poljubivši ikonu, što je zatim učinio i papa Franja, koji je posebno privržen ikonama s predstavom Bogorodice.

Putin je doputovao u Rim sa ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim i ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Poslije audijencije kod pape, Putin će se sastati sa italijanskim predsednikom Đorđom Napolitanom i bivšim premijerom Romanom Prodijem, koji je sada specijalni predstavnik UN za Sahel.

Nije poznato da li će se Putin sastati i sa Silvijom Berluskonijem, koji se u sredu suočava sa postupkom proterivanja iz Senata zbog sudske presude za prevaru.

Sutra bi Putin trebalo da otputuje u Trst na italijansko-ruski samit sa premijerom Enrikom Letom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.