PUTIN ZAGRMEO: Znamo ko je napao konvoj humanitarne pomoći u Alepu, imam dokaze!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN ZAGRMEO: Znamo ko je napao konvoj humanitarne pomoći u Alepu, imam dokaze!

Napad na konvoj humanitarne pomoći UN-a, koji je napadnut u Siriji u blizini Alepa prošlog meseca, ustvari je delo jedne od  terorističkih grupa prisutnih tamo - rekao je Vladimir Putin.

Vašington je ranije optužio Rusiju za to delo, a oni sada imaju dokaze da je krivac neko drugi.

- Krivac za taj napad je jedna od terorističkih grupa. Mi to znamo, a isto tako i Amerikanci to znaju, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << njima je lakše da zauzmu takvu poziciju i da lažno optuže Rusiju. To nikome nije od pomoći - ponovio je putim na ekonomskom forumu u Moskvi.

Govoreći na ekonomskom forumu u Rusiji Vladimir Putin je rekao da SAD treba da počnu da se ponašaju kao njihov ravnopravni partner i da poštuju interese Rusije, pre nego što pokušaju da im diktiraju neke uslove.

- Zabrinuti smo zbog pogoršanja rusko-američkih odnosa, ali to nije bio naš izbor, to nikad nismo želeli. Naprotiv, želimo da imamo prijateljske odnose sa SAD, jer je to velika zemlja sa vodećom ekonomijom - rekao je Putin.

Govoreći o nepoštovanju Rusije, kao primer Putin je naveo kako je Rusija uvučena u predsedničku kampanju SAD. On je rekao da i Hilari Klinton i Donald Tramp koriste anti-rusku retoriku kako bi dobili političke poene.

- Rusija im je jedan od glavnih prioriteta tokom cele kampanje. Istina je da nam to laska, ali samo delimično, zato što ceo taj proces podrazumeva anti-rusku retoriku i samim tim truje odnose dve države - naglasio je Putin.

Pentagon odmah nakon tog napada dao je saopštenje da su napad izvršili ruski avioni, a iz Rusije se sa druge strane čulo da bi upravo oni trebalo da znaju da Rusi nisu krivi za to, obzirom na to da koriste dronove kojima snimaju celu situaciju.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)


Pogledaj vesti o: Sirija,   Vašington

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

"Želimo prijateljske odnose sa SAD, tom sjajnom zemljom"

Izvor: B92, 12.Okt.2016

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je zvanična Moskva zabrinuta zbog pogoršanja rusko-američkih odnosa, ali je istakao da to nije bio izbor Rusije..."Zabrinuti smo zbog pogoršanja odnosa, ali to nije bio naš izbor, mi to nikad nismo želeli. Suprotno od toga, mi želimo da imamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.