Osujećen atentat na Putina

Izvor: Blic, 15.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osujećen atentat na Putina

Ruska tajna služba osujetila je pokušaj atentata na predsednika Vladimira Putina na Crvenom trgu 2. marta, na dan predsedničkih izbora, piše danas list "Tvoj den".



List ne navodi izvore, ali iznosi detalje o hapšenju Tadžikistanca sa snajperom, koji je iznajmio stan na Crvenom trgu u Moskvi samo nekoliko sati pre Putinovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obraćanja glasačima.

Federalna služba bezbjednosti (FSB) nije želela da komenatriše pisanje lista, koji je poznat po objavljivanju ekskluzivnih reportaža iz oblasti ruske politike, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Nekoliko dana pre izbora doušnik FSB javio je da se planira atentat na Putina i da je u tu svrhu iznajmljen stan na drugoj strani reke preko puta Kremlja, piše list. Snage bezbednosti upale su u stan 2. marta i uhapsile 24-godišnjeg Tadžikistanca kod koga je pronađen "celi arsenal vatrenog oružja", uključujući snajper i kalašnjikov, piše list.

Tri sata kasnije Putin i novoizabrani predsednik Dmitri Medvedev izašli se na Crveni trg gde su se obratili pristalicama.

Šef FSB Nikolaj Patrušev saopštio je početkom sedmice da je ruska služba bezbednosti osujetila "terorističke napade" tokom izborne kampanje, ali nije izneo više detalja.

Tajna služba demantovala pisanje lista "Tvoj den"

Ruska tajna služba odbacila je danas pisanje medija da su agenti osujetili pokušaj atentata na ruskog predsednika Vladimira Putina na Crvenom trgu 2. marta, na dan predsedničkih izbora, javile su agencije.

"Izvještaji da je bila neka vrsta zavere protiv rukovodstva zemlje apsolutno su netačne", rekao je neimenovani oficir tajne službe, prenosi agencija Interfaks.

On je potvrdio da su u martu uhapšena neka "lica sa oružjem", ali da to nema veze sa pokušajem atentata, prenosi Interfaks.

"Ovde se radi o grupi koja se bavi organizovanim kriminalom," rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.