Ogromne vežbe Pacifičke flote vežbaju spremnost za angažovanje strateških podmornica - Šojgu

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2023, 14:01

Ogromne vežbe Pacifičke flote vežbaju spremnost za angažovanje strateških podmornica - Šojgu

 Iznenadna inspekcija borbene gotovosti Pacifičke flote uvežbavala je spremnost podmornica sa strateškim raketama za upotrebu svog naoružanja, izvestio je u ponedeljak ministar odbrane armije Sergej Šojgu vrhovnom komandantu, ruskog predsednika Vladimiru Putinu.
Snage Pacifičke flote izvode drugu fazu vežbi. Pomorska operativna grupa postavljena u udaljenom pomorskom području tranzitira u južni deo Ohotskog mora, ostvarujući ciljeve borbenog manevrisanja i otkrivanja podvodne situacije, rekao je načelnik odbrane. Snage Pacifičke flote „vežbale su pitanja borbene održivosti strateških podmornica sa raketama i njihove spremnosti za upotrebu svog oružja. Počela je taktička vežba protivvazdušne odbrane. Mornarička letelica je uključena da simulira neprijateljske snage“, izvestio je Šojgu. Iznenadna inspekcija Pacifičke flote Sve snage Pacifičke flote su 14. aprila prešle u pojačanu pripravnost u iznenadnoj proveri borbene gotovosti. Mornari će vežbati da spreče prodor potencijalnog neprijatelja u južni deo Ohotskog mora, odbiju iskrcavanje protivničkih snaga na ostrvo Sahalin i južna Kurilska ostrva, saopštio je ranije ministar odbrane Šojgu. Iznenadna provera borbene gotovosti kojom komanduje glavnokomandujući ruske mornarice Nikolaj Jevmenov uključuje i neke jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga. Vežbe čišćenja imaju za cilj podizanje spremnosti ruskih snaga za „odbijanje agresije potencijalnog neprijatelja iz okeanskih i pomorskih pravaca“. Vežba će takođe biti fokusirana na operacije strateških podmornica na nuklearni pogon. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

ŠTA SE DEŠAVA NA PACIFIKU? Rusi podigli najmoćnije bombardere

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 09:35

Ceo svet zanemeo... Dva ruska strateška bombardera Tu-95MS preletela su neutralne vode Beringovog i Ohotskog mora u okviru vežbi Pacifičke flote, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.  ..Posade Tu-95MS će nastaviti da patroliraju drugim područjima i dopunjavaće gorivo u vazduhu iz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.