ŠTA SE DEŠAVA NA PACIFIKU? Rusi podigli najmoćnije bombardere

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 09:35

ŠTA SE DEŠAVA NA PACIFIKU? Rusi podigli najmoćnije bombardere

Ceo svet zanemeo.

 Dva ruska strateška bombardera Tu-95MS preletela su neutralne vode Beringovog i Ohotskog mora u okviru vežbi Pacifičke flote, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije. 

Posade Tu-95MS će nastaviti da patroliraju drugim područjima i dopunjavaće gorivo u vazduhu iz aviona tankera Iljušin-78, prenose RIA Novosti. 

Rusko ministarstvo ističe da se svi letovi strateške avijacije izvode strogo u skladu sa međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez kršenja granica drugih država.   

 Odlukom predsednika Rusije Vladimira Putina, od 14. aprila vrši se neočekivana provera Pacifičke flote, koja je dovedena u najviši stepen govovosti.  

U manevrima učestvuju i strateška avijacija i jedinice za podršku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Podignuti bombarderi

Izvor: B92, 18.Apr.2023

Dva ruska strateška bombardera Tu-95MS preletela su neutralne vode Beringovog i Ohotskog mora...Avioni su preleteli u okviru vežbi Pacifičke flote, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije...Posade Tu-95MS će nastaviti da patroliraju drugim područjima i dopunjavaće gorivo u vazduhu iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.