Oglasio se i Putin: Južni tok tek kad nas EU ubedi

Izvor: B92, 09.Avg.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se i Putin: Južni tok tek kad nas EU ubedi

Rusija je svesna spremnosti Bugarske da obnovi projekat Južni tok, ali su za to potrebne snažne zakonske garancije Evrope, kaže predsednik Rusije Vladimir Putin

Putin je posle sastanka s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, rekao i da Rusija namerava da postepeno ukida ograničenja za turske kompanije, koje su, kako podseća ruska agencija Tas, uvedene nakon turskog obaranja ruskog borbenog aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u novembru prošle godine.

Bugarski premijer Bojko Borisov je pre nekoliko dana izjavio da su Sofija i Moskva dogovorile formiranje radnih grupa koje će pronaći način za obnavljanje radova na dva energetska projekta, Južnom toku i nuklearnoj centrali Belene, izvestila je juče njujorška agencija "Blumberg".

Ruski Gasprom je 2014. godine otkazao izgradnju Južnog toka kojim je prirodni gas trebalo da se doprema do južnih zemalja Evrope preko Crnog mora, nakon što je EU primorala Bugarsku na povlačenje iz tog projekta, jer bi taj gasovod, kako je saopšteno, prekršio evropske propise o konkurenciji.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Turski tok nikad nije bio alternativa Južnom"

Izvor: B92, 09.Avg.2016

Nema sumnji u pogledu implementacije projekta gradnje gasovoda Turski tok i njegova realizacija bi mogla da počne uskoro, kaže predsednik Rusije Vladimir Putin.."Od samog početka gledamo na Turski tok kao na priliku proširenja naše saradnje sa Turskom i sa Evropom u gasnoj sferi, a ne kao na alternativu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.