OTKAZ NA RTV ZBOG GREŠKE U IZVEŠTAJU O POSETI PUTINA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2011, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKAZ NA RTV ZBOG GREŠKE U IZVEŠTAJU O POSETI PUTINA

BEOGRAD - Potvrda neprijateljstva! Ovako je glasio tekst ispod snimka rukovanja srpskog predsednika Borisa Tadića i ruskog premijera Vladimira Putina prilikom njegove posete našoj prestonici, koji je prekjuče u 17 sati emitovala Radio-televizija Vojvodine (RTV), a koji je preneo i Javni

BEOGRAD - Potvrda neprijateljstva!

Ovako je glasio tekst ispod snimka rukovanja srpskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Borisa Tadića i ruskog premijera Vladimira Putina prilikom njegove posete našoj prestonici, koji je prekjuče u 17 sati emitovala Radio-televizija Vojvodine (RTV), a koji je preneo i Javni servis Srbije (RTS)!

Generalni direktor RUV-RTV Blažo Popović, uz izvinjenje javnosti zbog grube greške, ističe da ovo nije samo napad na RTV već i pokušaj da se poljuljaju i ugroze tradicionalno prijateljski odnosi između dva naroda.

- Odmah nakon ovog grubog incidenta sazvao sam programski kolegijum, na kojem su povučeni prvi potezi u sankcionisanju odgovornih za propust. Što se mene tiče, jedno slovo je greška, dok su dva pogrešna već predumišljaj, i zato slede suspenzije i mere kako bi se sankcionisali svi koji su na ovaj način pokušali da ugroze i diskvalifikuju sve što je tokom prethodne dve godine urađeno kako bi se RTV modernizovao i ponovo uhvatio korak sa standardima koje postavljaju moderni javni servisi u Evropi - ističe Popović.

Kako kaže, težina i ozbiljnost zlonamernog propusta povukli su sa sobom i konkretne kaznene mere.

- Uručen je jedan otkaz i nekoliko suspenzija, a pokrenute su i procedure za dalje utvrđivanje odgovornosti svih učesnika koji su proizveli ovu grešku. Na juče održanom sastanku Izvršnog odbora RUV usvojen je čitav niz mera koje će biti preduzete kao „potvrda neprijateljstva“ prema svim neradnicima i saboterima. Ići ćemo do kraja - naglašava Popović.

U pokušaju da dobijemo detaljnije informacije o preduzetim merama, odnosno otkazima i suspenzijama, pozvali smo i glavnog i odgovornog urednika Televizije Novi Sad Ljubišu Nikolina, ali nam je on poručio da je „jedina osoba ovlašćena da daje komentare direktor Blažo Popović“.

Tijanić: Nije do nas

Direktor Javnog servisa Aleksandar Tijanić ističe da ovo nije njihov propust.

- To je dnevnik Novog Sada. Pozovite njih iz Javnog servisa Vojvodine. Mi samo emitujemo preuzimajući program njihove televizije - rekao nam je Tijanić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.