Novosti: Putina kod Hrama Svetog Save čeka 70.000 ljudi

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosti": Putina kod Hrama Svetog Save čeka 70.000 ljudi

Beograd -- Vladimira Putina, koji 17. januara dolazi u posetu Srbiji, trebalo bi ispred Hrama Svetog Save u Beogradu da dočeka više od 70.000 ljudi, pišu "Novosti".

Kako navodi list, a prenosi Tanjug, taj doček organizovaće nevladin sektor i patriotske organizacije, a podršku će im, kako se očekuje, dati i Srpska napredna stranka.

Planirano je, navode "Novosti", da se učesnici okupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Trgu republike i krenu zajedno prema Hramu Svetog Save kako bi stigli u trenutku kada u svetinju bude dolazio i lider Ruske Federacije.

"Zamisao organizatora je da na ovaj način iskažu poštovanje prema prvom čoveku Rusije koji je veoma zaslužan za učvršćivanje prijateljskih veza izmedju dve bratske države, ali i zahvalnost najvećoj slovenskoj zemlji za podršku u medjunarodnoj areni kada je reč o teritorijalnoj celovitosti Srbije", pišu "Novosti".

Detalji Putinovog boravka trebalo bi do tančina da budu razrađeni do subote, a očekuje se da u Beograd stigne i njegova prethodnica kako bi sa našim bezbednjacima još jednom proverila da li je sve pod konac pred značajnu posetu, pišu "Novosti".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Više od 70.000 ljudi na dočeku Putina u Beogradu, jake mere bezbednosti

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2019

Vladimira Putina, koji 17. januara dolazi u posetu Srbiji, trebalo bi ispred Hrama Svetog Save u Beogradu da dočeka više od 70.000 ljudi, pišu "Novosti"...Kako navodi list, a prenosi Tanjug, taj doček organizovaće nevladin sektor i patriotske organizacije. Planirano je da se učesnici okupe na Trgu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.