Makron i Putin razgovarali o Iranu i pozvali sve strane na uzdržanost

Izvor: Beta, 12.Jan.2020, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron i Putin razgovarali o Iranu i pozvali sve strane na uzdržanost

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su danas o situaciji u Iranu i pozvali sve strane da pokažu uzdržanost, saopštio je večeras Kremlj."U svetlu napete situacije oko Irana, predsednici Rusije i Francuske istakli su neophodnost da sve strane pokažu uzdržanost i založili se dalje napore na očuvanju medjunarodnog nuklearnog sporazuma (Teherana i velikih sila iz 2015. godine)", navodi se u saopštenju posle telefonskog razgovora Putina i Makrona.Kremlj je naveo da su dva lidera razgovarala i o rešenju sukoba u Ukrajini i o situaciji u Siriji, prenosi TASS.Putin i Makron su se složili da ostanu u kontaktu.Visoke tenzije izmedju SAD i Irana eskalirale su 3. januara, kada je po naredjenju američkog predsednika Donalda Trampa ubijen jedan od lidera Revolucionarne garde Irana, general Kasem Solejmani, u napadu bespilotnom letelicom na bagdadskom aerodromu.Iran je uzvratio 8. januara kada je ispalio 22 balističke rakete na iračku vojnu bazu Ain Al-Asad koju koriste Amerikanci. U tom napadu nije bilo žrtava.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Putin i Makron razgovorali o situaciji u Libiji, Ukrajini i Iranu

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2020, 14:38

Predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji u Libiji, Ukrajini i Iranu, saopštio je Kremlj. „U kontekstu rusko-turskog dogovora koji je postignut 8. januara u Istanbulu, naglašena je važnost poštovanja primirja koje su zaraćene strane...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.